Новини

На добър час през новата учебна 2021-2022 година

85 деца, търсещи международна закрила, настанени в териториалните поделения на ДАБ при МС, започнаха новата учебна 2021-2022 година. За първи път училищния праг прекрачиха 7 първокласници.

Викторина с награди за децата в РПЦ-София, „Овча купел“

Деца от РПЦ-София, "Овча купел" участваха във викторина за ценностите на Европейския съюз и основните им права като граждани на ЕС. Отговорилите правилно на въпросите бяха наградени с раници за предстоящата нова учебна година.

Информационна среща със служители от РПЦ-София, „Военна рампа“

На 27 август 2021 г. се проведе информационна среща със служители в РПЦ-София, „Военна рампа“. Експертите се запознаха с възможностите за прием в магистърска програма ,,Социална работа с бежанци и мигранти“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Ръководителят на програмата гл. ас.

Протегната ръка и футбол за децата от РПЦ-София и РПЦ-Харманли

Тренировките в териториалните поделения на ДАБ при МС дават усещането, че с упоритост и трудолюбие младите спортисти могат да постигнат целите, които си поставят

 

Спортен празник с награди за децата от РПЦ-София

                  Спортен празник с викторина, която цели да събуди интереса на децата от РПЦ-София към ценностите на Европейския съюз и основните им права като граждани на ЕС, се проведе в трите центъра в столицата.  Събитието се организира със съдействието на Фондация „Европейски институт“ по проект „Толерантно общество – основа за интеграция на граждани на трети държави“.

Деца, търсещи международна закрила, се включиха в лятна онлайн академия

Деца, настанени в Сигурната зона на РПЦ-София, „Военна рампа“ участват в лятната онлайн академия на фондация „Заедно в час“.