Name

  • 1
  • 2
  • 3
  • IMG 6779
  • Начало
  • Публични презентации „Обединени в танца“
Сряда, 11 Април 2018 11:49

Публични презентации „Обединени в танца“

Студенти от Нов български университет, в сътрудничество с Mannakin Theatre and Dance, работят с деца-бежанци

„Обединени в танца“ е спектакълът, който съчетава работата на студенти от Нов български университет в София и на деца, търсещи международна закрила от регистрационно-приемателния центъра в кв. „Овча купел“ към Държавната агенция за бежанци при Министерския съвет.

Проектът  на Снежина Петрова от НБУ и Нейтън Котъм, артистичен директор на Mannakin Theatre and Dance, който ще се състои на 13 април 2018 г. от 15:00 часа в Галерия УниАрт, увеличава индивидуалните ползи, които децата и студентите ще получат от класовете по танци, като се стремят към дългосрочна интеграция на бежанците в западното общество. Членовете на различни групи се разбират взаимно, когато си сътрудничат за постигане на обща цел. Танцът за интеграция осигурява контекста на това сътрудничество, като инициира съвместно изпълнение, в което изпълнителите са деца на чужденци, търсещи международна закрила и студенти, а публиката е от приятели и родители. Интеграция на сцената, както и на публиката.

Нейтън Котъм е танцьор и хореограф, посветил се на приобщаването на хората от различни прослойки и култури към танцовото и театралното изкуство като изпълнители и зрители. След завършване на бакалавърска степен по социология, Нейтън придобива магистърска степен по Fine Art in Dance от Университета в Аризона. Участвал е в много балетни формации като Oakland Ballet, Bay Pointe Ballet, Northern Ballet Theatre и Сръбския национален балет в Белград.

Организатор на събитието е Нов български университет, департамент „Театър“, в партньорство с Държавна агенция за бежанците и Сдружение „Каритас – София“, а модератори са доц. Снежина Петрова и доц. д-р Анна Пампулова.

 

All for Joomla All for Webmasters