Name

  • 1
  • 2
  • 3
  • IMG 6779
  • Начало
  • Деца от РПЦ – гр. София учат как да се справят с бедствия и пожари
Сряда, 11 Април 2018 10:26

Деца от РПЦ – гр. София учат как да се справят с бедствия и пожари

Инспектори от Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Втора районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ проведоха теоретични занятия с младежи и деца от РПЦ – гр. София. В периода 26 март – 10 април децата, търсещи международна закрила се запознаха с провежданата от СДПБЗН превантивна дейност за действия при бедствия, пожари и извънредни ситуации.

Целта на инициатива на ПБЗНС и Държавната агенция за бежанци при Министерския съвет е да се повишат уменията и физическата активност на децата, което ще подпомогне общуването и социалната им интеграция.

По време на откритите уроци, огнеборците представиха презентации и флаери, свързани с обучението за действия при възникване на бедствени ситуации и спортно художествени инициативи, провеждани от Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. На децата и младежите бе разяснено как могат да участват в международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“, а към по-големите бе отправена покана да присъстват, като гости на ученическите състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ и „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“.

В продължение на доброто сътрудничество между двете институции инспектори от Втора, Шеста и Осма РСПБЗН ще извършат теоретични и спортно практически занимания с учениците в РПЦ на обслужваната от тях територия.

All for Joomla All for Webmasters