Name

  • 1
  • 2
  • 3
  • IMG 6779
  • Начало
  • Експерти на ДАБ при МС се срещнаха с Европейски представители на Червения кръст
Вторник, 20 Февруари 2018 14:26

Експерти на ДАБ при МС се срещнаха с Европейски представители на Червения кръст

Представители на Червения кръст посетиха РПЦ – гр. София, кв. Враждебна. Визитата им бе част от  двудневна среща на Управителния съвет към Европейския офис на Червения кръст – Брюксел, която се провежда в България на 19 и 20 февруари 2018 г. Сред посетителите на Регистрационно-приемателния център бяха Якоб Харбо, директор „Партньорства и съответствие“ на Датския Червен кръст, Вернер Кершбаум, генерален директор на Австрийския Червен кръст, Габриела Полер-Хартиг, директор „Международни отношения“ на Австрийския Червен кръст, Кристина Кампула, генерален директор на Финландския Червен кръст, Дение Хаву, директор на Европейския офис на Червения кръст и Регионалния офис за Европа и Симон Мисири, директор на Международната федерация на Червения кръст. Българският червен кръст (БЧК) бе представен от Марияна Стоянова, ръководител на Бежанско-мигрантската служба и Преслава Лилова, директор на „Международно сътрудничество и програми“. Целта на посещението на делегацията бе да се запознае отблизо с дейността на БЧК в Териториалните поделения на ДАБ при МС. Пламен Пенов, директор на РПЦ – гр. София, Янита Манолова, директор на дирекция „Социална дейност и адаптация“, и експерти представиха на гостите стаите с които ДАБ при МС разполага за обучения и арт занимания, компютърния кабинет, както и специално оборудван кабинет за интервю на деца, търсещи международна закрила.
      По време на срещата от страна на ДАБ при МС беше потвърдено, че сътрудничеството с партньорите от Българския червения кръст е на високо професионално ниво. В разговор с гостите Янита Манолова благодари за отзивчивостта и отличното партньорство, с които екипите на БЧК съдействат за повишаване на ефективността и качеството за провеждане на националната политика в областта на международната закрила. Тя изтъкна усилията, полагани за успешното адаптиране на хората, търсещи международна закрила и увери, че ДАБ при МС ще продължи да надгражда постигнатото до този момент.  Манолова посочи, че по отношение на издирване и събиране на семейства на чужденци, търсещи международна закрила, помощта, оказвана от Червения кръст е от изключително важно значение.
          Европейските представители на Червения кръст изразиха благодарност за предоставената подробна информация и полезните работни срещи, които ще спомогнат за по-доброто бъдещо взаимодействие между Червения кръст и ДАБ при МС.
           По време на посещението в РПЦ – гр. София, кв. „Враждебна“ бе проведена информационна среща, на която представители на частния бизнес предложиха на хората, търсещи международна закрила да станат част от екипа им, като започнат работа при тях.

All for Joomla All for Webmasters