Новини

Г-н Нарасимха Рао посети Регистрационно приемателен център – Харманли

Господин Нарасимха Рао, представител на ВКБООН в Република България,  посети на 11 юни 2021 г. РПЦ-Харманли. Визитата бе с цел запознаване с организацията и условията на живот на лицата, търсещи международна закрила.

Турнир по крикет за младежи от Сигурната зона в РПЦ-София, „Военна рампа“

Младежи, търсещи международна закрила, настанени в Сигурната зона на РПЦ-София, „Военна рампа“ се включиха в турнир по крикет. Състезанието се проведе на базата на футболна академия „Бароко“, София.

„Чудеса от прежда“ за децата в РПЦ-София, „Враждебна“

Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет организира представление на открито за деца в процедура по международна закрила, настанени в РПЦ-София, "Враждебна".

Музикално ателие за алтернативни перкусии

Децата от Сигурната зона в РПЦ-София, „Военна рампа“ се превърнаха за ден в творци на музикални импровизации, които не се боят от смели експерименти с инструментите.

Честит първи юни

Най-детският празник в годината – 1 юни – беше отбелязан в териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет. Децата, търсещи международна закрила оцветиха деня със своите усмивки и тематични рисунки.

Имунизации срещу COVID на лица, търсещи международна закрила

Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет организира включването на лица, търсещи международна закрила от териториалните поделения в пета фаза от Националния план за ваксиниране срещу COVID-19.

Деца рисуваха графити в РПЦ-Харманли

Нови рисунки на деца от 5-и и 6-и клас от ОУ „Иван Вазов“ в Харманли украсиха оградата на регистрационно-приемателния център в града. Младите художници превърнаха 24 бетонни пана по 3 метра в оригинални послания за мир, толерантност и съвместно съжителство.

Творческо ателие за букви

      Децата от Сигурната зона в РПЦ-София, „Овча купел“ отбелязаха Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност с творческо ателие. По време на работилницата те рисуваха и твориха с букви и думи.

Среща с Представителя на УНИЦЕФ д-р Джейн Муита

Председателят на ДАБ при МС госпожа Петя Първанова се срещна с д-р Джейн Муита, Представител на УНИЦЕФ в България във връзка с приключването на нейния мандат в нашата страна.